Publikohet artikulli i Xi Jinping-ut mbi misionet dhe detyrat e PKK-së
2024-07-01 10:27:48

Foto nga Xinhua

Foto nga Xinhua

Një artikull nga presidenti kinez Xi Jinping, mbi misionet dhe detyrat e PKK-së në rrugëtimin e epokës së re do të publikohet të hënën, që shënon 103 vjetorin e themelimit të PKK-së. 

Artikulli do të botohet në numrin e 13-të të këtij viti të Revistës Qiushi.

Që nga kjo ditë e tutje, detyra qendrore e PKK-së do të jetë të udhëheqë popullin kinez të të gjitha grupeve etnike, në një përpjekje të përbashkët për të realizuar qëllimin e dytë të njëqindvjeçarit, për të ndërtuar Kinën në një vend të madh socialist modern në të gjitha aspektet, si edhe për të avancuar përtëritjen e kombit kinez në të gjitha frontet, përmes një rruge kineze drejt modernizimit, shkruan Xi në artikull.

Për ta ndërtuar Kinën në një vend të madh socialist modern në të gjitha aspektet, vendi ka miratuar një plan strategjik me dy hapa - në thelb duke realizuar modernizimin socialist nga 2020 deri në 2035, më pas duke e ndërtuar Kinën në një vend të madh modern socialist të begatë, të fortë, demokratik, kulturalisht të avancuar, harmonik dhe të bukur nga viti 2035 deri në mesin e këtij shekulli, sipas artikullit.

Ndërtimi i një vendi socialist modern në të gjitha aspektet, është një përpjekje e madhe dhe e mundimshme, thuhet në artikull. “E ardhmja jonë është e ndritur, por kemi ende një rrugë të gjatë për të bërë”.