Kina miraton ligjin e rishikuar të reagimit emergjent
2024-06-30 11:39:12

Foto nga VCG

Ligjvënësit kinezë miratuan ligjin e rishikuar të reagimit emergjent për të ngritur kapacitetet për parandalimin dhe reagimin ndaj emergjencave dhe për të mbrojtur më mirë jetën dhe pronën e njerëzve, shkruan “Xinhua”.

Ligji i rishikuar, i cili u miratua në një seancë të Komitetit të Përhershëm të Asamblesë Kombëtare Popullore, pritet të hyjë në fuqi më 1 nëntor 2024.

I përbërë nga tetë nene, ligji përcakton masat parandaluese dhe gatishmërinë për emergjenca, monitorimin dhe paralajmërimin e hershëm, reagimin dhe shpëtimin emergjent, si dhe rikuperimin dhe rindërtimin pas ngjarjes, ndër të tjera.

Rishikimi i ligjit përmirëson sistemet e menaxhimit dhe komandimit të reagimit emergjent, me përgjegjësitë e të gjitha palëve të sqaruara.

Ai gjithashtu specifikon ngritjen dhe përbërjen e organeve komanduese emergjente.

Ligji parashikon gjithashtu rregulla për rregullimin e sistemeve të mbështetjes emergjente, duke përfshirë mekanizmat për rezervat e materialeve emergjente, transportin emergjent dhe furnizimin me energji. (Irma)