Fluturimi i drejtpërdrejtë i pasagjerëve lidh Guangzhoun e Kinës me Budapestin
2024-06-28 16:39:46

foto nga Xinhua

foto nga Xinhua

Një rrugë e re e drejtpërdrejtë ajrore që lidh Guangzhou, kryeqendrën e provincës Guangdong të Kinës jugore, me Budapestin në Hungari, startoi të enjten.

Fluturimi inaugurues, CZ649, u nis nga Guangzhou rreth orës 01:00, me mbi 200 pasagjerë në bord, duke shënuar rrugën e parë të drejtpërdrejtë ajrore midis Zonës së Madhe të Gjirit Guangdong-Hong Kong-Makao dhe Hungarisë, shkruan “Xinhua”.

Operuar nga “China Southern Airlines”, shërbimi i ri ajror përdor një avion “Boeing”, me fluturime të planifikuara katër herë në javë, të martën, të enjten, të shtunën dhe të dielën.

Udhëtimi midis Guangzhou dhe Budapestit zgjat rreth 12 orë.

Han Wensheng, menaxher i përgjithshëm i “China Southern Airlines”, tha se rruga e re ajrore do të përmirësojë ndjeshëm marrëdhëniet ekonomike dhe tregtare, bashkëpunimin turistik dhe shkëmbimet kulturore midis Kinës dhe Hungarisë.

Kina po përjeton një ringjallje të turizmit këtë vit më shpejt nga sa pritej. Vendi do të zgjerojë politikën e tij të tranzitit pa viza për të përfshirë më shumë vende dhe për të rritur fluturimet hyrëse nga vendet kryesore të burimit të pasagjerëve, për të optimizuar masat e hyrjes dhe daljes, sipas një qarkoreje të publikuar të hënën nga planifikuesi kryesor ekonomik i Kinës. (Irma)