Kina miraton ligjin për organizatat kolektive ekonomike rurale
2024-06-28 17:57:54

Foto nga VCG

Foto nga VCG

Ligjvënësit kinezë votuan të premten miratimin e një ligji, i cili do të nxisë zhvillimin e organizatave kolektive ekonomike rurale dhe do të mbrojë interesat e fermerëve. 

Foto nga VCG

Foto nga VCG

Ligji, i cili u miratua në një seancë të Komitetit të Përhershëm të Kongresit Kombëtar Popullor, legjislativit kombëtar, do të hyjë në fuqi më 1 maj 2025. 

Foto nga VCG

Foto nga VCG

Sipas ligjit, qeveria do të mbështesë zhvillimin e këtyre organizatave përmes politikave fiskale, tatimore, financiare, tokësore, talenteve dhe industriale, për të forcuar ekonominë e re kolektive rurale.