Ukraina nis negociatat për anëtarësim në BE
2024-06-27 11:32:03

Flamuri ukrainas

Ukraina filloi negociatat me Bashkimin Europian për t’u bashkuar me bllokun, një ambicie e rëndësishme e vendit.

“Negociatat do të jenë rigoroze dhe kërkuese”,- tha ministrja e Jashtme belge, në emër të BE-së.

“Me vendosmëri dhe përkushtim, ne kemi besim në aftësinë tuaj për ta çuar në një përfundim të suksesshëm”,- tha ajo, shkruan “ATSH”.

Përfaqësuesit nga BE-ja dhe Ukraina u takuan në Luksemburg për të hapur zyrtarisht bisedimet në një takim të ministrave të Jashtëm të BE-së.

Procesi nuk fillon për disa muaj dhe pritet të zgjasë vite, por hapja e bisedimeve është një shfaqje e rëndësishme e mbështetjes së BE-së.

Ukraina nuk është në gjendje të bashkohet me bllokun ndërsa është në konflikt me Rusinë. (Elona)