Kina dërgon një ekip për të ndihmuar ndaj përmbytjeve në Heilongjiang
2024-06-27 19:34:45

Foto nga VCG

Foto nga VCG

Shtabi Shtetëror i Kinës për Kontrollin e Përmbytjeve dhe Ndihmën ndaj Thatësirës, dërgoi të mërkurën një ekip për të ndihmuar dhe drejtuar punën për parandalimin dhe kontrollin e përmbytjeve në provincën Heilongjiang, tha Ministria e Menaxhimit të Emergjencave.

 

Për shkak të rreshjeve të vazhdueshme të reshjeve, 11 lumenj në provincën verilindore pësuan përmbytje të hënën, duke tejkaluar kufijtë e paralajmërimit.

 

Selia është duke mbajtur një përgjigje emergjente të Nivelit III ndaj përmbytjeve në Hunan, Zhejiang, Anhui dhe Jiangxi, me disa nga këto provinca që raportojnë se përmbytjet i tejkalojnë shenjat e alarmit.

 

Foto nga VCG

Foto nga VCG

Shirat e dendur parashikohen të godasin rrjedhën e mesme dhe të poshtme të lumit Yangtze, me rritje të nivelit të ujit të raportuar në lumë, liqenin Taihu dhe rrjetet e lumenjve aty pranë, sipas selisë dhe ministrisë.

 

Ministria ka nxitur përpjekjet për të planifikuar dhe zbatuar masa efektive të parandalimit dhe kontrollit të përmbytjeve në pellgjet e lumenjve, për të përmirësuar saktësinë e informacionit të paralajmërimit të hershëm dhe për të siguruar funksionimin e rrjeteve të komunikimit të emergjencës.

 

Kina aktivizoi gjithashtu një përgjigje emergjente të Nivelit IV për lehtësimin e fatkeqësive të mërkurën, pas përmbytjeve dhe fatkeqësive të shkaktuara nga shirat e dendur në provincën Hunan të Kinës qendrore.

 

Foto nga VCG

Foto nga VCG

Rreth 30,000 materiale ndihme për fatkeqësitë, duke përfshirë tenda, shtretër të palosshëm dhe dyshekë, janë ndarë në Hunan dhe Hubei.

 

Kina ka një sistem reagimi emergjent me katër nivele të kontrollit të përmbytjeve, ku niveli I është përgjigja më urgjente.