Kina u dorëzon kërkuesve mostrat e para nga ana e largët e Hënës
2024-06-26 20:36:54

Foto nga CMG

Foto nga CMG

Të mërkurën, inxhinierët e programit hapësinor të Kinës i dërguan kërkuesve në Pekin, mostrat e para të Hënës, të mbledhura nga ana e largët e saj.

Foto nga VCG

Foto nga VCG

Mostrat u mblodhën nga sonda Chang’e-6, e cila përfundoi misionin 53-ditor në Hënë, duke sjellë mostrat nga ana e largët e saj dhe u kthye në Tokë të martën.

Foto nga VCG

Foto nga VCG

Shkencëtarët tani kanë misionin kyç për ruajtjen dhe analizimin e këtyre mostrave, me shpresë për të zbërthyer sekrete të reja mbi historinë dhe formacionin e Hënës.