Skulptura panoramike e Pallatit të Vjetër Veror shfaqet në Pekin
2024-06-25 19:29:28

Foto CFP

Foto CFP

Një skulpturë e Yuanmingyuan, Pallatit të Vjetër Veror, është ekspozuar në Muzeun e Kopshteve Kineze dhe Arkitekturës së Peizazhit në Pekin, shkruan “CGTN”.

I njohur si “Kopshti i kopshteve”, Yuanmingyuan ishte dikur një thesar i kulturës njerëzore. Ai integron në mënyrë krijuese jo vetëm thelbin e hortikulturës së lashtë kineze, por edhe stilet perëndimore të kopshtit.

Një skulpturë e hollë e ish-kopshtit perandorak është aktualisht e ekspozuar në Muzeun e Kopshteve Kineze dhe Arkitekturës së Peizazhit në Pekin.

Krijuar nga Kan Sanxi, një skulptor i famshëm nga Shangai, modeli rikrijon të gjithë parkun në kulmin e prosperitetit të tij, duke u ofruar vizitorëve një vështrim në teknikat e shkëlqyera të ndërtimit në Kinën e lashtë. (Fatosi)