Studentët e huaj i nënshtrohen sfidave të provimeve në Shangai
2024-06-24 15:43:21

Foto nga VCG

Foto nga VCG

Studentët e huaj nga Shkolla Ndërkombëtare e Universitetit Tongji në Shangai i nënshtrohen yanggaokao ose "provimit pranues të kolegjit të huaj", shkruan China Daily.


Mbi 200 studentë të huaj nga Shkolla Ndërkombëtare e Universitetit Tongji në Shangai, iu nënshtruan një provimi përfundimtar rigoroz gjatë fundjavës, një hap vendimtar në rrugën për të marrë një bursë nga qeveria kineze.


Provimi, i mbiquajtur yanggaokao ose "provimi pranues i kolegjit të huaj", vlerëson përparimin e studentëve pas një viti lëndësh përgatitore në shkollë.


Foto nga VCG

Foto nga VCG

Kalueshmëria është një parakusht për të vazhduar studimet e tyre në Kinë në programin e bursave të krijuar nga Ministria e Arsimit.


Studentët trajtuan lëndë të tilla si gjuha kineze, matematika, fizika dhe kimia, të gjitha të dorëzuara në gjuhën mandarin në kompjuter. Një test dëgjimi vlerësoi më tej aftësitë e tyre gjuhësore.


Foto nga VCG

Foto nga VCG

Që nga viti 2009, programi përgatitor i Universitetit Tongji ka mirëpritur mbi 3,300 studentë ndërkombëtarë nga mbi 100 vende.


Programi ofron një portë të vlefshme për studentët ndërkombëtarë për të ndjekur mundësitë e arsimit të lartë në Kinë.