Banka e Kinës për Zhvillim rrit mbështetjen e kredisë për projektet e gjelbra
2024-06-24 15:14:13

Foto nga VCG

Foto nga VCG

Banka e Kinës për Zhvillim, një bankë kryesore e politikave në vend, ka forcuar mbështetjen financiare për industrinë e gjelbër dhe me karbon të ulët, njofton Xinhua.


Banka lëshoi mbi 200 miliardë juanë (rreth 28 miliardë dollarë amerikanë) kredi të gjelbra gjatë pesë muajve të parë të vitit dhe ritmi i rritjes së saj tejkaloi atë të të gjitha llojeve të tjera të kredive brenda biznesit të bankës. Ajo tha se emetimi kumulativ i bankës i kredive për reduktimin e karbonit përmes një lehtësie kredie për reduktimin e karbonit ka tejkaluar 110 miliardë juanë.


Foto nga VCG

Foto nga VCG

Banka tha se ka vazhduar të pasurojë produktet dhe shërbimet financiare të gjelbra dhe të mbështesë në mënyrë aktive sektorët kyç në ruajtjen e energjisë, ndotjen dhe reduktimin e karbonit, gjelbërimin dhe parandalimin e fatkeqësive, ndër të tjera, për të lehtësuar një transformim gjithëpërfshirës të gjelbër të zhvillimit ekonomik dhe social.


Duke parë përpara, banka do të rrisë cilësinë dhe efikasitetin e shërbimeve financiare të gjelbra dhe do të zgjerojë mbështetjen për transformimin e gjelbër në sektorë kyç, duke përfshirë energjinë, burimet ujore, transportin dhe ndërtimin urban-rural.

Foto nga VCG

Foto nga VCG

Kina është angazhuar për qëllimet e dyfishta të karbonit për të arritur kulmin e emetimeve të karbonit përpara vitit 2030 dhe arritjen e neutralitetit të karbonit përpara vitit 2060.(Fatosi)