Kina dhe Luksemburgu bien dakord për një bashkëpunim më të thellë të gjelbër
2024-06-23 15:45:34

foto: Xinhua

foto: Xinhua

Zëvendëskryeministri kinez, Ding Xuexiang, dhe kryeministri i Luksemburgut, Luc Frieden, ranë dakord të thellojnë bashkëpunimin e gjelbër.

Ding tha se Luksemburgu është një partner miqësor i Kinës. Që nga vendosja e lidhjeve diplomatike mbi 50 vjet më parë, të dyja palët i janë përmbajtur respektit dhe besimit të ndërsjellë, duke dhënë shembullin e bashkëpunimit reciprokisht të dobishëm midis vendeve të madhësive të ndryshme.

“Kina është e gatshme të punojë me Luksemburgun për të zbatuar konsensusin e arritur nga dy krerët e shteteve, për të konsoliduar besimin e ndërsjellë politik, për të thelluar bashkëpunimin reciprokisht të dobishëm në financa, industrinë e çelikut dhe ekonominë e gjelbër dhe për të përmirësuar shkëmbimet mes njerëzve dhe ato kulturore, për të ngritur në lartësi të reja miqësinë Kinë-Luksemburg dhe për të sjellë përfitime për të dy vendet dhe popujt e tyre”,- deklaroi Ding, citon “Xinhua”.

Frieden tha se Luksemburgu dhe Kina gëzojnë një histori të gjatë miqësie dhe ndajnë miqësi të thellë mes popujve të tyre.

“Qeveria e re e Luksemburgut do të vazhdojë të mbajë një politikë miqësore ndaj Kinës, t'i përmbahet parimit të një Kine, të forcojë më tej bashkëpunimin me Kinën në fusha të ndryshme dhe të injektojë një vrull të ri në marrëdhëniet dypalëshe”,- deklaroi kryeministri Frieden.

Ai shtoi se Luksemburgu mbështet fuqishëm multilateralizmin dhe tregtinë e lirë, vlerëson arritjet e Kinës në zhvillimin shkencor dhe teknologjik dhe është i gatshëm të punojë me Kinën për të promovuar transformimin e gjelbër.