Prokuroria e Lartë e Kinës publikoi raste tipike të abuzimit me narkotikë dhe drogat psikotrope
2024-06-22 15:22:16

foto: VCG

foto: VCG

Prokuroria e Lartë Popullore e Kinës (SPP) publikoi të premten një listë të rasteve tipike të abuzimit me narkotikët dhe drogat psikotrope.


Sipas prokurorisë, disa nga këto barna qetësuese dhe antidhembje krijojnë lehtësisht varësi, duke i bërë shpesh raste të tilla të fshehta dhe të vështira për sa i përket gjetjes së burimeve dhe paraqitjes së provave, shkruan “Xinhua”.


Gjatë trajtimit të rasteve të lartpërmendura, prokurorët u përfshinë në një fazë të hershme për të ndihmuar hetuesit të mbledhin dhe të sigurojnë prova.

foto: VCG

foto: VCG

Një prokuror kryesor bëri të ditur se prokuroritë në vend do të intensifikojnë përpjekjet për të ndëshkuar personat e përfshirë në raste të ngjashme dhe do të koordinohen me departamentet e sigurisë publike dhe gjykatat.


Ata gjithashtu do të bëjnë rekomandime prokurore për departamentet përkatëse në lidhje me rastet dhe do të ndjekin procesin e zbatimit.


Sipas tij, pritet të ngrihet një mekanizëm i përbashkët konsultimi,  për të parandaluar kalimin e drogës në kanale të paligjshme nëpërmjet postës apo dërgesave të tjera.