Kina aktivizon reagimin emergjent të nivelit IV ndaj përmbytjeve në tre rajone
2024-06-22 14:55:12

foto: VCG

foto: VCG

foto: VCG

foto: VCG

Shtabi Shtetëror i Kinës për Kontrollin e Përmbytjeve dhe Ndihmën ndaj Thatësirës aktivizoi një përgjigje emergjente të nivelit IV ndaj përmbytjeve në Anhui, Hubei dhe Chongqing.

Po ashtu, shtabi, ai mbajti një përgjigje emergjente të nivelit III ndaj përmbytjeve në Guangxi dhe një përgjigje emergjente të nivelit IV për Zhejiang, Guizhou, Guangdong, Hunan dhe Jiangxi, shkruan “Xinhua”.

foto: VCG

foto: VCG

Rreziku i fatkeqësive gjeologjike dhe fatkeqësive të tjera po rritet pas reshjeve të vazhdueshme të shiut, paralajmëroi shtabi, duke kërkuar nga autoritetet lokale që të evakuojnë banorët nga zonat me rrezik të lartë nëse është e nevojshme dhe të forcojnë koordinimin në zbutjen e përmbytjeve.