Linja hekurudhore për të lehtësuar integrimin e deltës së lumit Yangtze të Kinës
2024-06-17 11:41:37

Në deltën e lumit Yangtze, një rajon ekonomikisht i gjallë në Kinë, nisi funksionimin linja e parë hekurudhore, duke e lidhur zonën me qytetet kryesore në rang rajonal, shkruan “CGTN”.

Foto:VCG

Foto:VCG

I koduar G8388, shërbimi i parë i trenit në hekurudhën e qarkut u nis nga Stacioni Hekurudhor i Shangait mëngjesin të shtunës.

Për një cikël të plotë, treni është planifikuar të udhëtojë për 8 orë e 9 minuta në një binar që shtrihet në mbi 1200 kilometra.

Foto:VCG

Foto:VCG

Foto:VCG

Foto:VCG

Linja hekurudhore lidh disa qytete të vogla me qytetet qendrore në zonën e deltës, duke lejuar që qytetet e vogla të integrohen më mirë në zhvillimin rajonal.

Përgjatë linjës së qarkut, Shangai dhe kryeqendrat provinciale të Nanjing, Hefei dhe Hangzhou janë të gjitha qendra të rëndësishme transporti të lidhura me linjat e trungut hekurudhor të vendit.

E cilësuar si një linjë peizazhi, hekurudha kalon nëpër qytete piktoreske si Hangzhou, Suzhou, Wuxi dhe Nanjing. (Fatosi)