Kina ndërmerr veprime kundër anijes filipineze, që hyri ilegalisht në ujërat pranë gumës Ren'ai
2024-06-17 14:09:41

Roja Bregdetare e Kinës deklaroi të hënën se ka ndërmarrë veprime sipas ligjit kundër një anijeje furnizimi filipineze, e cila hyri ilegalisht në ujërat përreth gumës Ren'ai të Ishujve Nansha të Kinës.

Foto:VCG

Foto:VCG

Filipinet duhet të mbajnën përgjegjësi të plotë për incidentin pasi anija, filipinase qëllimisht dhe në mënyrë të rrezikshme, iu afrua një anijeje kineze në mënyrë joprofesionale, pavarësisht paralajmërimeve të përsëritura, thuhet në deklaratën e Rojës Bregdetare të Kinës.(Zhang Yan/Elona)