Guizhou i Kinës jugperëndimore synon rritje me cilësi të lartë
2024-06-16 12:18:47

Foto nga CFP

Foto nga CFP

Provinca Guizhou e Kinës jugperëndimore ka përshpejtuar transformimin e zhvillimit ekonomik për rritje me cilësi të lartë, duke konsoliduar arritjet e lehtësimit të varfërisë, shkruan “Xinhua”.

Guizhou po ndërton gjashtë baza të mëdha industriale që mbulojnë përpunimin e burimeve të thella, kërkimin dhe zhvillimin, prodhimin e baterive dhe materialeve të energjisë, fuqinë kompjuterike, energjinë dhe prodhimin e pajisjeve të avancuara, deklaroi Li Bingjun, guvernator i provincës Guizhou, në një konferencë shtypi në Pekin.

Krahina malore po zhvillon gjithashtu me forcë bujqësinë e saj të veçantë dhe po përmirëson industrinë e turizmit, u tha Li gazetarëve.

Ndër vite, provinca ka bërë përpjekje të vazhdueshme për të konsoliduar rezultatet e çrrënjosjes së varfërisë dhe për të promovuar rigjallërimin rural duke rritur të ardhurat e fermerëve dhe duke zhvilluar industritë rurale, sipas Li.

Falë “Një brez, një rrugë”, Guizhou ka zgjeruar shumë tregtinë me vendet partnere të nismës dhe ASEAN-in. Tregtia e saj me vendet partnere të “Një brez, një rrugë” dhe ASEAN-it u rrit me një mesatare vjetore prej 28.4 për qind dhe 33.8 për qind në dy vitet e fundit, tha Li.

Qiu Zhenguo, kreu i Komisionit të Zhvillimit dhe Reformës Provinciale të Guizhou, tha në të njëjtën konferencë për shtyp se Guizhou po avancon drejt zhvillimit të gjelbër.

Sipas tij, masat përfshijnë përmirësimin e industrive tradicionale kimike, përmirësimin e përdorimit të pastër dhe efikas të qymyrit dhe zhvillimin e industrisë së automjeteve me energji të re. (Irma)