Kina dhe Japonia mbajnë seminar mbi bashkëpunimin turistik në Nagoya
2024-06-14 17:08:37

foto nga

foto nga “People's Daily”

Institucione të mëdha të lidhura me turizmin nga Kina dhe Japonia kanë mbajtur një seminar mbi bashkëpunimin turistik në qytetin japonez Nagoya, duke kërkuar të forcojnë më tej bashkëpunimin kulturor dhe turistik midis dy vendeve në të ardhmen.

Në seminar, provinca Jiangsu e Kinës dhe qyteti Dunhuang dhe prefektura Aichi e Japonisë, prefektura Ishikawa dhe qyteti Gifu prezantuan burimet e tyre turistike dhe kulturore lokale.

Më shumë se 180 persona morën pjesë në aktivitet, duke përfshirë përfaqësues të ndërmarrjeve dhe institucioneve të lidhura me turizmin e Kinës dhe Japonisë dhe njerëz nga grupet dypalëshe të miqësisë, shkruan “Xinhua”.

Yang Xian, konsulle e përgjithshme kineze në Nagoya, tha në fjalën e saj se shkëmbimet kulturore dhe turistike midis Kinës dhe Japonisë janë një formë e rëndësishme e të mësuarit të ndërsjellë midis qytetërimeve dhe një urë e rëndësishme për të promovuar ndërtimin e marrëdhënieve Kinë-Japoni.

Seminari pasqyroi pritshmërinë e rajonit qendror të Japonisë dhe të provincave dhe qyteteve lokale në Kinë për të forcuar shkëmbimet dhe bashkëpunimin, tha Yang, duke shtuar se shpresohet se ngjarja do të rrisë mirëkuptimin e ndërsjellë midis dy popujve dhe do të promovojë më thellë shkëmbimet e njerëzve dhe bashkëpunimin reciprokisht të dobishëm në një gamë më të gjerë fushash. (Irma)