Xi Jinping-u i përgjigjet profesorit të universitetit Tsinghua, nxit kontributin për arsimin dhe shkencën
2024-06-12 15:14:02

Foto nga VCG

Foto nga VCG

Në një përgjigje për letrën e Andrew Chi-Chih Yao, kryetari i shtetit i Kinës Xi Jinping bëri thirrje për të dhënë më shumë kontribut për forcimin e arsimit, shkencës dhe teknologjisë në Kinë.


Yao është pedagog në universitetin Tsinghua dhe anëtar i Akademisë e Shkencave të Kinës. Në vitin 2000 ai fitoi çmimin "A.M. Turing".