Gjykata e Lartë e Kinës publikon raste tipike të gjykimit detar
2024-06-11 10:30:04

Foto nga VCG

Gjykata e Lartë Popullore (SPC), gjykata më e lartë e Kinës, ka lëshuar kohët e fundit rastet tipike të gjyqeve detare në Kinë për të nënvizuar rëndësinë e juridiksionit detar në vend në zgjidhjen e mosmarrëveshjeve ndërkombëtare, ruajtjen e rendit të transportit detar dhe promovimin e ekonomisë detare, shkruan “Xinhua”.

Rastet e trajtuara nga gjykatat kineze në vitin 2023 përfshinin mosmarrëveshje në lidhje me blerjen dhe shitjen e anijeve, përgjegjësinë për dëmtimin e anijeve, etj.

Gjykatat kineze theksojnë zgjidhjen e mosmarrëveshjeve në mënyrë thelbësore, duke synuar të vendosen si vende të preferuara për zgjidhjen e mosmarrëveshjeve detare, me një numër në rritje të palëve të huaja që u drejtohen gjykatave kineze, bëri të ditur Gjykata e Lartë Popullore.

Në vitin 2023, gjykatat kineze, duke përfshirë SPC-në, gjykatat më të larta të njerëzve dhe gjykatat detare në të gjithë vendin, vendosën 26.425 çështje gjyqësore detare, sipas të dhënave të disponueshme në faqen e internetit të Gjyqit Detar të Kinës.  (Fatosi)