Italia shënon rënie të votuesve për zgjedhjet europiane
2024-06-11 15:03:18

Parlamenti Europian (Foto Liberale.al)

Parlamenti Europian (Foto Liberale.al)

Më pak se një në dy persona me të drejtë vote në Itali votuan në zgjedhjet europiane, raporton faqja e internetit e Ministrisë së Brendshme, shkruan “ATSH”.

“Të dhënat e fundit janë pak më pak se 50%, krahasuar me 56.09% në vitin 2019”,- bëri të ditur ministri i Brendshëm, Matteo Piantedosi.

Foto nga VCG

Foto nga VCG

Pjesëmarrja në zgjedhjet europiane në Itali ka pasur një konstante dhe rënie progresive të dukshme.

Në vitin 2014, kur u mbyllën qendrat e votimit, kishin votuar 57.22% e votuesve me të drejtë vote, ndërsa në vitin 2019, kur votimi u zhvillua vetëm të dielën, 54.5% dolën në votime.

Foto nga VCG

Foto nga VCG

Megjithatë, kurrë nuk kishin votuar më pak se një në dy votues. (Fatosi)