Konsumi i gazit natyror në Kinë u rrit me 11.9 për qind në periudhën janar-prill
2024-06-10 15:15:46

foto nga CFP

Rezerva e gazit natyror të lëngshëm në Qingdao të Kinës Lindore / foto nga CFP

Konsumi i gazit natyror në Kinë pa një rritje të fortë në katër muajt e parë të 2024, me vendin duke intensifikuar përpjekjet e tij për zhvillimin e gjelbër, treguan të dhënat zyrtare, njofton Xinhua.

Konsumi i dukshëm i gazit natyror në këtë periudhë arriti në 143.73 miliardë metra kub, me një rritje prej 11.9 për qind nga viti në vit, sipas Komisionit Kombëtar të Zhvillimit dhe Reformës.

Vetëm në prill, konsumi u rrit me 11.8 për qind krahasuar me të njëjtën periudhë të vitit të kaluar në 35.46 miliardë metra kub, tha komisioni.

Vendi prodhoi 83 miliardë metra kub gaz natyror në periudhën janar-prill, një rritje prej 5 për qind nga një vit më parë, sipas Zyrës Kombëtare të Statistikave.

Kina gjithashtu importoi 43 milionë ton gaz natyror në të njëjtën periudhë, 20.7 për qind më shumë nga viti në vit, tha Zyra.(Fatosi)