Tesla shton udhëzime duke përmirësuar navigimin në makinë
2024-06-10 12:49:22

Foto nga VCG

Tesla lëshoi një përmirësim të softuerit për sistemin e saj të navigimit në makinë në Kinë të premten, duke prezantuar veçori të reja si shfaqja e shenjave të korsive në hartat e saj që korrespondojnë me korsitë aktuale në rrugë. Përmirësimi erdhi në mes të shtytjes së Teslës për të nxjerrë në treg sistemin e avancuar "Full Self-Driving" (FSD) pas udhëtimit të Elon Musk në Pekin, siç raportohet nga mediat kineze.

Kompania njoftoi përditësimin në llogarinë e saj zyrtare WeChat, së bashku me një sërë veçorish të reja të shtuara në përditësimin më të fundit në ajër që pretendonte se do të reduktonte varësinë e përdoruesve në aplikacionet e smartfonëve gjatë drejtimit të automjetit.

Kompania kineze e internetit Baidu njoftoi për herë të parë lëshimin e V20 Baidu Maps në prill, duke përmendur Tesla dhe Huawei midis klientëve të hartës. Baidu ka qenë ofruesi i hartave të navigimit të Tesla që nga viti 2020.

Tesla, e cila përdor vetëm kamera si sensorë për teknologjinë e saj autonome të drejtimit, aktualisht është në procesin e prezantimit të sistemit të saj softuerik FSD në Kinë, i cili kohët e fundit ka bërë përparim ndërsa kompania përgatitej të regjistronte këtë veçori të avancuar teknologjikisht me autoritetet, raportoi Reuters muajin e kaluar.

Ndryshe nga hartat me definicion të lartë që mbledhin informacione gjeografike më të detajuara dhe të ndjeshme për të shërbyer si një sensor shtesë për makinat autonome të drejtimit, hartat e navigimit janë përdorur gjerësisht në Kinë për të ofruar informacion mbi trafikun për drejtuesit njerëzorë.(Fatosi)