Banka e Komunikimeve rrit mbështetjen e kredisë për transformimin e gjelbër
2024-06-10 16:04:33

foto nga CFP

foto nga CFP

Banka e Komunikimeve, një nga bankat më të mëdha tregtare të Kinës, ka forcuar mbështetjen financiare për transformimin e gjelbër dhe me karbon të ulët të sektorëve tradicionalë dhe zgjerimin e sektorëve të gjelbër, njofton Xinhua.

Deri në fund të vitit 2023, kreditë e papaguara të huadhënësit për zhvillimin e gjelbër kishin arritur në 822.04 miliardë juanë (rreth 115.6 miliardë dollarë amerikanë), duke u rritur me 29.37 për qind krahasuar me fundin e 2022, treguan të dhënat nga banka.

Banka Popullore e Kinës (PBOC) në vitin 2021 nisi një strukturë për të mbështetur iniciativat për reduktimin e emetimeve të karbonit në mes të përpjekjeve të vendit për të ndjekur zhvillimin e gjelbër.

Deri në fund të vitit 2023, Banka e Komunikimeve kishte lëshuar 21.38 miliardë juanë kredi për reduktimin e emetimeve të karbonit në përputhje me kërkesat e PBOC.

Banka planifikon të rrisë më tej mbështetjen e saj financiare për përpjekjet për reduktimin e karbonit, duke synuar që bilanci i saj i kredive të gjelbra të arrijë në 1 trilion juanë deri në vitin 2025.

Kina është përkushtuar ndaj qëllimeve të dyfishta të karbonit për të arritur kulmin e emetimeve të karbonit përpara vitit 2030 dhe arritjen e neutralitetit të karbonit përpara vitit 2060.