Hekurudhat e Kinës pritet të trajtojnë rreth 74 milionë udhëtime pasagjerësh gjatë Festivalit të Varkave të Dragoit
2024-06-08 17:26:32

Kina pritet të ketë një bum udhëtimesh hekurudhore gjatë Festivalit të Varkave të Dragoit, bëri të ditur të premten “China State Railway Group Co., Ltd.” (China Railway), shkruan “Xinhua”.

foto: VCG

foto: VCG

Rreth 74 milionë udhëtime hekurudhore pritet të kryhen nga e premtja në të martë, me mesatare ditore të udhëtimeve hekurudhore që arrijnë në 14.8 milionë.

Sipas “China Railway”, fluksi i pasagjerëve pritet të arrijë kulmin të shtunën, me rreth 17 milionë udhëtime hekurudhore.

Hekurudhat e Kinës po përpunojnë plane transporti për këtë periudhë pushimesh, duke rritur kapacitetin, duke zbatuar masa për të lehtësuar dhe për të përfituar njerëzit dhe duke u përpjekur të ofrojnë garanci për një udhëtim të sigurt dhe të rregullt.

Gati 70.38 milionë udhëtime të pasagjerëve hekurudhorë u kryen në mbarë vendin gjatë Festivalit të Varkave të Dragoit vitin e kaluar, sipas “China Railway”.