Kina nxjerr udhëzime për promovimin e zhvillimit me cilësi të lartë të industrive gjithëpërfshirëse të sigurimeve
2024-06-08 14:09:25

foto: VCG

foto: VCG

Kina nxori udhëzime për promovimin e zhvillimit me cilësi të lartë të industrive gjithëpërfshirëse të sigurimeve, në mënyrë që të përmbushë më mirë nevojat e njerëzve të saj dhe ekonomisë reale, bëri të ditur Administrata Kombëtare e Rregullatorit Financiar, shkruan “Xinhua”.

Industritë gjithëpërfshirëse të sigurimeve janë zhvilluar në mënyrë të qëndrueshme në Kinë, duke shfaqur kategori produktesh të pasuruara dhe mbulim të zgjeruar midis grupeve të ndryshme sociale. Megjithatë, ka pasur edhe probleme në lidhje me shërbimet gjithëpërfshirëse të sigurimit, të tilla si mungesa e fushëveprimit dhe inovacionit, sipas udhëzimeve.

Kina do të rrisë nivelin e mbulimit të sigurimit për fermerët dhe grupet me të ardhura të ulëta në zonat urbane dhe do të forcojë mbulimin e sigurimeve për të moshuarit, gratë, fëmijët, invalidët, njerëzit me sëmundje kronike dhe të rinjtë.

Vendi do të mbështesë gjithashtu industritë e sigurimeve në shërbimin e nevojave të larmishme të të moshuarve, duke zhvilluar lloje të ndryshme të produkteve të sigurimit të pensioneve komerciale dhe duke futur produkte komerciale të pensioneve pensionale me pagesë fleksibël dhe të ardhura të qëndrueshme.

Po ashtu, sipas administratës, Kina do t’i drejtojë kompanitë e sigurimeve për të pasuruar më tej produktet dhe shërbimet, si dhe për të përmirësuar mekanizmat e menaxhimit në industritë gjithëpërfshirëse të sigurimeve, në mënyrë që të promovojë zhvillimin e qëndrueshëm dhe të shëndetshëm të sektorit. (Irma)