Qarku Zhangwu i Liaoning e kthen shkretëtirën në pyje me pisha
2024-06-06 15:01:57

Foto nga VCG

Foto nga VCG

Në vitet 1950, Zhangwu krijoi një stacion kërkimi për kontrollin e erës dhe rërës. Lidhur me kontrollin e shkretëtirës u bënë përpjekje të guximshme dhe u sugjeruan pishat e larta për të menaxhuar tokën ranore, shkruan “China Daily”.

Foto nga VCG

Foto nga VCG

Zhangwu kufizohet me Sandy Horqin, e cila është zona më e madhe me rërë në Kinë dhe një nga burimet më të afërta të rërës dhe pluhurit me Pekinin.

Foto nga VCG

Foto nga VCG

Në vitin 1949, kishte duna të mëdha rëre të lëvizshme, ku zona e shkretëtirëzimit përbënte 96 për qind të sipërfaqes totale të qarkut. Tani, Zhangwu është i mbuluar me pyje të mëdhenj pishash dhe Fuxin ka ndërtuar një brez pyjor të shtrirë në mbi 1000 kilometra, jo vetëm duke parandaluar përhapjen e tokës me rërë Horqin drejt jugut, por edhe duke ngjeshur skajin e saj jugor drejt veriut me 13 km. (Irma)