Autostrada piktoreske në Xinjiang hapet për trafik pas mbylljes sezonale
2024-06-03 11:08:54

Foto nga CFP

Foto nga CFP

Autostrada Duku e Kinës veriperëndimore, e konsideruar si një nga rrugët më piktoreske në vend, u hap për turistët të shtunën pas mbylljes së saj sezonale, njofton Xinhua.

Kjo ishte rihapja më e hershme sezonale e rrugës në pesë vjet.

Autostrada 561 kilometra lidh Dushanzi në veri të Rajonit Autonom të Xinjiang Uygur me qytetin Kuqa në jug, duke kaluar nëpër peizazhe të ndryshme që përfshijnë kanione, akullnaja, liqene dhe kullota.

Rruga tërheq turistë dhe motoçiklistë nga e gjithë Kina, por për shkak të faktorëve të natyrës si bora dhe rrugët e akullta, ajo është e hapur vetëm nga qershori deri në tetor të çdo viti.

Për t'iu përgjigjur numrit në rritje të turistëve dhe për të siguruar shërbime të përmirësuara, qeveria përmirësoi infrastrukturën e pikave piktoreske të autostradës përpara rihapjes së saj.

Xinjiang ka parë një bum turistik këtë vit. Gjatë festës së Ditës së Majit, e cila zgjati nga 1 deri më 5 maj, rajoni priti afërsisht 8.56 milionë turistë vendas, me një rritje prej 6.3 për qind nga viti në vit.