Ethet e sporteve ajrore në Hainan nxjerrin në pah promovimin e ndërsjellë të sportit dhe turizmit
2024-06-03 09:48:19

Foto nga VCG

Foto nga VCG

Ishulli Hainan i Kinës jugore është bërë kohët e fundit një pikë e nxehtë për entuziastët e sporteve ajrore, pasi hedhja me parashutë është rritur në popullaritet në mesin e sportdashësve kinezë, njofton Xinhua. Vitet e fundit, sportet ajrore kanë fituar një tërheqje të konsiderueshme në Kinë, veçanërisht në Hainan, ku turizmi sportiv po lulëzon.

 

"Hedhja me parashutë po fiton njohje dhe ne kemi ndjerë tashmë potencialin e madh të rritjes së këtij sporti," tha Zhang Enming, menaxher i përgjithshëm i Sanya Tahe Sports Extreme Club.

 

Foto nga VCG

Foto nga VCG

Klubi i njohur vendosi një rekord kombëtar për përvojat me parashutë me 166 njerëz që kërcenin në një ditë të vetme gjatë Festivalit të Pranverës në 2023.

Avantazhet natyrore të ishullit tropikal e bëjnë atë ideal për zhvillimin e sporteve ajrore. Klima e ngrohtë e Hainan mbështet mbi 340 ditë fluturimi në vit. Në ishull po lulëzojnë sportet e njohura ajrore si paragliding, hedhje me parashutë dhe gara me drone.

 

Përfitimet e sistemit të Portit të Tregtisë së Lirë Hainan, duke përfshirë udhëtimin pa viza për turistët nga 59 vende dhe rajone dhe "tarifat zero" për mallrat e importuara si avionët, kanë qenë gjithashtu me ndikim.

 

Foto nga VCG

Foto nga VCG

Në vitin 2023, Hainan udhëhoqi vendin në aktivitetin e parashutizmit, me 4200 orë fluturimi, 10700 ngritje dhe ulje dhe 45300 udhëtime nga turistët. Këto shifra përfaqësojnë përkatësisht 37.7%, 42.8% dhe 39.6% të totalit kombëtar.

Gjatë “Dy Sesioneve” të këtij viti, ekonomia e lartësive të ulëta u përfshi për herë të parë në raportin e punës së qeverisë, duke vënë në pah sportet ajrore si nxitës të konsumit dhe transformimit ekonomik lokal.(Fatosi)