Rruga e mallrave Kinë-Evropë një "linjë shpëtimi vendimtare"
2024-06-03 09:50:21

Foto nga VCG

Foto nga VCG

Shërbimi i trenave të mallrave Kinë-Evropë është shfaqur si një linjë shpëtimi për ndërmarrjet që përballen me ndërprerjet e zinxhirit të furnizimit, shkruan China Daily.

 

Rruga e re, që përfshin mbi 10,000 kilometra në rreth 35 ditë, integron pa probleme transportin hekurudhor dhe oqean, duke kaluar Detet Kaspik dhe të Zi për të arritur në destinacionin e saj përfundimtar në Itali - një udhëtim shumë më i shpejtë se rrugët tradicionale detare për në Evropën Jugore. Xinjiang Tianshun Supply Chain Co, një kompani logjistike dhe e menaxhimit të zinxhirit të furnizimit me qendër në Urumqi, është një nga kompanitë e para që përdor shërbimin.

 

Foto nga VCG

Foto nga VCG

Që nga prilli, kompania filloi të përdorë rrugën e re të trenit të mallrave Kinë-Evropë për të transportuar ketchup nga Xinjiang në Evropë.

 

“Ne kemi pasur mbi 10,000 tonë ketchup të grumbulluar në portin Tianjin që nga Festivali i Pranverës (për shkak të sulmeve në Detin e Kuq),” tha Ding Zhiping, president i kompanisë.

 

Foto nga VCG

Foto nga VCG

"Sidoqoftë, falë shërbimit të ri të trenave të planifikuar midis Xinjiang dhe Italisë, ai ka zgjidhur me shpejtësi sfidat tona logjistike, duke rritur vëllimet e eksportit, duke shkurtuar kohën e tranzitit dhe duke rritur efikasitetin operacional," tha ai.(Fatosi)