Hainan është gati të përmirësojë bashkëpunimin me Korenë e Jugut
2024-06-03 16:29:52

Foto nga VCG

Foto nga VCG

Përfaqësuesit nga provinca Hainan e Kinës Jugore shprehën gatishmërinë e tyre për të rritur shkëmbimet dhe bashkëpunimin me Korenë e Jugut gjatë ngjarjes së promovimit të Portit të Tregtisë së Lirë Hainan të mbajtur në Seul të premten, njofton China Daily.

 

Ishte hera e parë në gjashtë vjet që Hainan mbajti një ngjarje promovimi në shkallë të gjerë dhe gjithëpërfshirëse në qytet. Veprimtaria, e cila mblodhi së bashku mbi 200 delegatë nga sektorët e qeverisë, biznesit, turizmit, aviacionit dhe medias, nxiti dialogun dhe rrjetëzimin dhe eksploroi rrugë të reja për partneritet dhe rritje midis Hainan dhe Koresë së Jugut.

 

Foto nga VCG

Foto nga VCG

Gjatë ngjarjes, departamenti provincial i Hainan i turizmit, kulturës, radios, televizionit dhe sportit zbuloi katër plane bashkëpunimi për të rritur bashkëpunimin me Korenë e Jugut.

 

Hainan do të punojë ngushtë me ndërmarrjet kryesore të turizmit dhe linjat ajrore në Korenë e Jugut për të lehtësuar hapjen e më shumë fluturimeve direkte midis dy rajoneve. Gjithashtu do të krijohet një mekanizëm i rregullt i bashkëpunimit turistik për të promovuar transportin e ndërsjellë, itineraret me shumë ndalesa dhe përpjekjet e përbashkëta të marketingut për të tërhequr më shumë turistë.

 

Koreja e Jugut është burimi i dytë më i madh i turistëve hyrës për Hainan. Ekzistojnë katër linja midis dy rajoneve, me fluturime ditore që sigurojnë lidhje pa probleme. Nga janari deri në prill të këtij viti, Hainan priti rreth 20,000 turistë nga Koreja e Jugut, dhe numri vjetor pritet të kalojë 80,000.

 

Foto nga VCG

Foto nga VCG

Përtej turizmit, Koreja e Jugut luan një rol kryesor si një partner i rëndësishëm tregtar për Hainan. Në vitin 2023, tregtia e mallrave në Hainan u rrit me 56.5 përqind dhe tregtia e shërbimeve u rrit me 894.7 përqind. Përdorimi aktual i investimeve të Koresë së Jugut nga Hainan arriti në 180 milionë juanë (24.9 milionë dollarë) vitin e kaluar dhe provinca dyfishoi investimet e saj direkte në Korenë e Jugut me 5.76 milionë dollarë.(Fatosi)