Kapaciteti i ruajtjes së grurit të Kinës tejkalon 700 milionë tonë deri në fund të vitit 2023: zyrtar
2024-06-03 11:16:07

Foto nga CFP

Foto nga CFP

Ndërtimi i vazhdueshëm i depove të drithit në Kinë, duke përfshirë objektet e gjelbra, e çoi kapacitetin kombëtar të ruajtjes së drithit në mbi 700 milionë tonë deri në fund të 2023, një rritje prej 36 për qind nga viti 2014, sipas një zyrtari të Administrata Kombëtare e Ushqimit dhe Rezervave Strategjike, njofton Xinhua.

Që nga fillimi i periudhës së 14-të të planit pesë-vjeçar (2021-2025), Kina ka ndërtuar dhe përmirësuar objektet e magazinimit të grurit me një kapacitet total mbi 65 milionë tonë. Treguesit kryesorë të performancës si izolimi i ajrit dhe nivelet e izolimit termik janë përmirësuar ndjeshëm, tha Zhou Guanhua, drejtor i departamentit të ruajtjes dhe teknologjisë së sigurt të administratës, siç citohet në një raport të publikuar nga Science and Technology Daily të premten.

Vitet e fundit, Kina ka krijuar një sistem gjithëpërfshirës të ruajtjes së grurit që është në përputhje me prodhimin, rezervat dhe shpërndarjen e grurit, tha Zhou, duke shtuar se objektet e magazinimit të grurit të Kinës kanë përmbushur nevojat e vendit për blerjen dhe ruajtjen e grurit për sa i përket kapacitetit të përgjithshëm.

Mjetet e vjetruara të ruajtjes së grurit, duke përfshirë depozitimin e pirgjeve dhe grumbujt në ajër të hapur, janë eliminuar kryesisht në të gjithë vendin, ndërsa teknologjitë e ruajtjes së grurit "katër në një" -- që mbulojnë ventilimin mekanik, tymosjen, monitorimin dhe ftohjen -- janë aplikuar si standard në magazinat shtetërore të grurit, duke përmirësuar më tej cilësinë dhe freskinë e ruajtjes së grurit, tha zyrtari.

Kina gjithashtu ka promovuar teknologjitë e ruajtjes së grurit të gjelbër në magazinat e saj të drithit, duke mbuluar fusha të tilla si kontrolli i temperaturës, qarkullimi i brendshëm dhe kontrolli gjithëpërfshirës i dëmtuesve.

Deri në fund të vitit 2023, kapaciteti total i magazinimit të magazinave të drithit me temperaturë të ulët dhe pothuajse të ulët në shkallë vendi ishte ngjitur në 200 milion ton dhe shkalla e humbjes gjithëpërfshirëse të magazinës shtetërore të drithit mbeti brenda një intervali të arsyeshëm prej 1 përqind. tha Zhou.