Ministri i Mbrojtjes i Kinës mban fjalim në dialogun IISS Shangri-La
2024-06-02 12:34:05

Foto nga VCG

Foto nga VCG

Të dielën në Singapor, ministri i Mbrojtjes i Kinës Dong Jun mbajti një fjalim mbi qëndrimin e Kinës për sigurinë globale në dialogun e 21-të IISS Shangri-La.

 

Foto nga VCG

Foto nga VCG

"Kina çmon paqen dhe harmoninë. Zhvillimi paqësor është një pjesë integrale e kushtetutës sonë. Ne kurrë nuk kërkojmë hegjemoni ose zgjerim ushtarak," tha Dong.

 

Foto nga VCG

Foto nga VCG

"Ne, vendet në Azi-Paqësorit, kemi aftësi për t'i zgjidhur tensionet mes nesh dhe e përçmojmë detyrimin nga fuqitë hegjemoniste të jashtme," shtoi ai.