Fujian, një kontribues i rëndësishëm në industrinë e çajit në Kinë
2024-05-20 16:13:49

Foto nga VCG

Foto nga VCG

E pajisur me avantazhe natyrore të klimave bregdetare, reshje të bollshme shiu dhe toka pjellore, Provinca Fujian e Kinës juglindore është shtëpia e më shumë se 3 milion mu (200,000 hektarë) kopshte çaji të mbjella me lloje të ndryshme pemësh çaji, duke përfshirë çajin e mirënjohur Fuding White, njofton CGTN.

 

Fujian është një kontribues i rëndësishëm në prodhimin e çajit. Të dhënat nga Administrata e Përgjithshme e Doganave të Kinës tregojnë se vendi eksportoi 375,300 ton çaj në vitin 2022 dhe për sa i përket vlerës së eksportit të çajit, Fujian renditet i pari në vend, duke zënë mbi një të katërtën e totalit të vendit.

Foto nga VCG

Foto nga VCG

 

Vitet e fundit, falë modeleve inovative të rritjes dhe praktikave të menaxhimit shkencor, provinca ka bërë hapa përpara në avancimin e ndërtimit të kopshteve ekologjike të çajit.

 

Sipas departamentit provincial të bujqësisë dhe çështjeve rurale, sipërfaqja e përgjithshme e kopshteve ekologjike të çajit në të gjithë krahinën pritet të arrijë mbi 3 milion mu (200,000 hektarë) deri në vitin 2025, nga të cilat mbi 95 përqind do të mbulohen me plehra organike. Në këtë mënyrë, vlera totale e prodhimit të çajit pritet të jetë më shumë se 200 miliardë juanë (afërsisht 28.2 miliardë dollarë) deri në atë kohë.

 

Fujian është gjithashtu ndër vendet ku lindi kultura e çajit. Ceremonia e çajit, si mishërimi kryesor i kulturës së çajit, është ruajtur mirë atje. Nuk është thjesht një metodë për të përgatitur çajin në mënyrën më të mirë të mundshme për të përmirësuar shijen e pijes në maksimum, por edhe një ritual meditues, estetik dhe i rafinuar që kërkon rregulla të sakta të kodifikuara, aftësi të aftë si dhe qetësi shpirtërore.

 

Foto nga VCG

Foto nga VCG

Nëse jeni një adhurues i madh i çajit, atëherë mos humbisni një ceremoni lokale çaji për të nisur një udhëtim në kulturën kineze të çajit në Fujian, ku mund të shihni gjethet e shpalosura që tregojnë karakterin e guximshëm dhe të fortë të çajit, si dhe për të pasur një shijen e ëmbëlsisë dhe aromës së tij delikate.(Fatosi)