Pekini kryeson vendin në stacionet bazë 5G
2024-05-20 15:55:35

Foto nga VCG

Foto nga VCG

Pekini ka ndërtuar rreth 114,500 stacione bazë 5G që nga prilli, me një densitet prej 52 stacionesh për 10,000 njerëz, duke u renditur i pari në Kinë, tha një zyrtar njofton China Daily.

 

"Pekini po promovon në mënyrë aktive një fushatë të përmirësimit të sinjalit, duke u fokusuar në përmirësimin e mbulimit të rrjetit në zonat kryesore," tha Su Shaolin, kreu i Administratës së Komunikimeve të Pekinit, duke theksuar ambicien e qytetit për të udhëhequr kombin në lidhje masive.

 

Foto nga VCG

Foto nga VCG

Për të përshpejtuar kalimin në shpejtësinë 10 gigabit për sekondë për internetin, Pekini ka zbatuar disa iniciativa, duke përfshirë planin e parë të rrjetit optik 10 gigabit të vendit, tha Su. Deri në prill, abonentët celularë 5G në Pekin arritën në 21.27 milionë, duke përbërë 53.1 për qind të totalit të përdoruesve celularë të qytetit. Për më tepër, përdoruesit e brezit të gjerë gigabit u rritën në 2.54 milionë, duke përfaqësuar 26.9 për qind të totalit të përdoruesve të brezit të gjerë, sipas administratës.

 

Foto nga VCG

Foto nga VCG

Për më tepër, 862 rrjete private virtuale 5G janë krijuar në industri të ndryshme, duke u fokusuar në edukimin inteligjent, kujdesin shëndetësor, turizmin, konvergjencën e mediave, automjetet e lidhura me internetin dhe internetin industrial. Pekini po kultivon në mënyrë aktive projekte demonstruese për të shfaqur fuqinë transformuese të teknologjisë 5G, tha Su. Pekini krenohet me numrin më të madh të kompanive të internetit në vend që nga prilli, duke kaluar 22,000. Qyteti gjithashtu renditet i dyti në mbarë vendin në regjistrimin e faqeve të internetit, me një total prej 405,600 faqesh interneti, tha ai.(Fatosi)