Zyrtarët tunizianë: Më shumë se 23 emigrantë që u nisën me varkë drejt Italisë janë zhdukur
2024-05-20 16:16:30

Varka me emigrantë (Foto Panorama)

Varka me emigrantë (Foto Panorama)

Rreth 23 emigrantë janë zhdukur pasi një varkë u nis nga Tunizia në drejtim të Italisë, ka thënë garda kombëtare e vendit të Afrikës Veriore, shkruan panorama.al. Garda kombëtare tha se kishte vendosur njësi lundruese dhe kishte informuar marinën për të ndihmuar në kërkimin e personave të zhdukur.

Foto nga VCG

Foto nga VCG

 

Tunizia është përballur me një krizë të rëndë migracioni për shkak të një fluksi njerëzish nga vende të tjera në Afrikë dhe Lindjen e Mesme që kërkojnë të migrojnë në Evropë me varka. Ajo ka zëvendësuar Libinë si një pikë nisjeje kryesore për njerëzit që përpiqen të arrijnë në Perëndim. Tunizia ka goditur emigrantët si pjesë e një marrëveshjeje me vlerë më shumë se 1 miliard euro (855,870 £) me BE-në, ndërsa blloku 27-anëtarësh përpiqet të trajtojë çështjen e vazhdueshme të migracionit.(Fatosi)

Foto nga VCG

Foto nga VCG