Muzeu i Krujës regjistroi 134% më shumë vizitorë në janar-prill
2024-05-14 12:55:20

Foto nga ATSH

Muzeu “Gjergj Kastrioti Skënderbeu” në Krujë ka regjistruar një rritje të vizitorëve për periudhën janar-prill, 32.178 vizitorë, shifër e cila është 134.14% më e lartë se ajo e një viti më parë, shkruan “ATSH”.

Të huajt vijojnë të tregojnë interes për t’u njohur me historinë e popullit shqiptar dhe në veçanti me atë të heroit kombëtar shqiptar Gjergj Kastriot Skënderbeu.

Nga janari deri në dhjetor 2023, muzeu “Gjergj Kastrioti Skënderbeu” u vizitua nga 110.162 vizitorë, ku 50% ishin vizitorë të huaj, 30% vendas dhe 20% nxënës dhe studentë.

Në muzeun “Gjergj Kastrioti Skënderbeu” janë të ekspozuara mjaft objekte, dokumente dhe bibliografi origjinale, riprodhime autentike që flasin qartë për historinë e popullit shqiptar në shek. XV e më gjerë.

Në muze numërohen disa pavijone si, pavijoni i Antikitetit dhe Mesjetës së Hershme, pavijoni i Principatave Shqiptare, i Pushtimit Osman dhe përballimit të këtij pushtimi, pavijoni i kështjellave mesjetare, i qëndresës shqiptare, kancelaria e Skënderbeut, biblioteka, salla e princave, e pinakotekës dhe së fundi pavijoni i trashëgimisë dhe i jehonës. (Fatosi)