143 gazetarë janë vrarë në Gaza që nga nisja e luftës Izrael-Hamas
2024-05-13 12:52:29

Foto nga RTSH

Foto nga RTSH

Pas vrasjes së fotoreporterit Bahaa Okasha, numri i gazetarëve të vrarë në Gaza, që nga 7 tetori, është rritur në 143. Okasha punonte për rrjetin “Al-Aqsa” dhe ai u vra kur shtëpia e familjes së tij në kampin Jabalya u godit nga një sulm ajror, sipas zyrës për media e qeverisë në Gaza, shkruan “RTSH”.

Kjo ka qenë periudha më vdekjeprurëse për gazetarët që nga viti 1992, kur Komiteti për Mbrojtjen e Gazetarëve filloi mbledhjen e të dhënave.

Ai ka regjistruar vdekjen e të paktën 97 gazetarëve dhe punonjësve të medias në Gaza që nga tetori, 92 prej të cilëve ishin palestinezë.

Shumë gazetarë në Gaza rrezikojnë jetën e tyre për të raportuar për atë që po ndodh atje. Disa janë detyruar të largohen nga shtëpitë e tyre pa pajisje apo pajisje mbrojtëse, duke u mbështetur në telefonat e tyre për të dokumentuar atë që ndodh në Gazë.