Stafeta e pishtarit olimpik mbyll ditën e parë në Francë, Drogba ndez flakën
2024-05-10 19:55:30

Foto nga VCG

Foto nga VCG

Pas mbërritjes së pishtarit olimpik në Vieux Port një ditë më parë, stafeta pati ndalesën e saj të parë në tokën franceze, pikërisht të enjten në Marsejë, e cila ishte e mbushur me elementë të klubit të futbollit Olympique de Marseille.

Basile Boli, ish-përfaqësuesi francez që shënoi golin e fitores në finalen e Ligës së Kampionëve të vitit 1993 për Marsejën, shërbeu si mbajtësi i pishtarit në ditën e parë, duke e nisur stafetën nga Bazilika ikonë e Notre-Dame de la Garde.

Foto nga VCG

Foto nga VCG

E bën zemrën të rrahë dhe është fantastike”, tha Boli. “Është flaka olimpike, është simboli i sportit, i të jetuarit së bashku, i gjithçkaje që mund të shpresojmë në botë”. 

Më pas Boli ia dorëzoi pishtarin Colette Cataldo, një mbështetëse 83-vjeçare e Olympique de Marseille, në një moment simbolik dhe të ngarkuar emocionalisht.

Foto nga VCG

Foto nga VCG

Rreth 200 mbajtës pishtari morën pjesë në stafetën e qytetit port, përfshirë ish superyllin e NBA të Francës, Tony Parker. “Në sport fillimi është i rëndësishëm ”, tha Presidenti i Paris 2024, Tony Estanguet pas fillimit të stafetës. "Kemi bërë një fillim të mbarë... tani është në vazhdim". "Le të shkojmë të festojmë."

Momenti kulmor i stafetës u zhvillua në Stade Velodrome, shtëpia e Olympique de