Dhjetëra të arrestuar në protestat pro Palestinës në SHBA
2024-05-07 18:45:48

CFP

CFP

Të paktën 25 protestues u arrestuan në Universitetin e Virxhinias në Charlottesville për shkelje të ligjit, pasi policia ndërhyri për të shkatërruar një kamp pro-palestinez në kampus, njofton “ATSH”.

Protesta pro-palestineze në universitare përfundoi pasi policia universitare, lokale dhe shtetërore pastruan zonën pas shkeljeve të shumta dhe të përsëritura të disa politikave të universitetit, duke përfshirë përdorimin e tendave dhe tingujt e përforcuar.

CFP

CFP

“Sjellja e mëvonshme e dhunshme dhe mosrespektimi i udhëzimeve të zbatimit të ligjit çuan në shpalljen e një asambleje të paligjshme. Para përplasjes së të shtunës me forcat e rendit, që çoi në 25 arrestime, demonstrata kishte qenë paqësore dhe kishte respektuar politikat e universitetit”,- bëri të ditur  universiteti.

Të paktën 50 persona u arrestuan në Institutin e Artit të Çikagos.  (Fatosi)

CFP

CFP