Presidenti kinez Xi Jinping niset nga Pekini për një vizitë shtetërore në Francë, Serbi dhe Hungari
2024-05-05 12:45:24

Mëngjesin e 5 majit, presidenti Xi Jinping u largua nga Pekini me një avion special për të kryer një vizitë shtetërore në Fancë, Serbi dhe Hungari, me ftesë të presidentit të Republikës Franceze, Emmanuel Macron, presidentit të Republikës së Serbisë Vuçiç, presidentit të Hungarisë Šuyuk dhe kryeministrit të këtij vendi, Orban.

Në këtë tur vizitash presidentit Xi Jinping shoqërohet  nga bashkëshortja e tij Peng Liyuan, anëtari i Komitetit të Përhershëm të Byrosë Politike të Komitetit Qendror të PKK-së dhe drejtori i Zyrës së Përgjithshme të Komitetit Qendror të PKK-së, Cai Qi, anëtari i Byrosë Politike të Komitetit Qendror të PKK-së dhe ministër i Punëve të Jashtme, Wang Yi dhe të tjerë.