Përshëndetje Francë
2024-05-04 17:50:37

Me ftesë të presidentit të Republikës Franceze, Emmanuel Macron, presidentit të Republikës së Serbisë Vuçiç, presidentit të Hungarisë Šuyuk dhe kryeministrit Orban, presidenti Xi Jinping do të zhvillojë vizita shtetërore në tre vendet e mësipërme nga data 5 deri më 10 maj. Franca është vendi i parë i turneut evropian të presidentit Xi Jinping.


Franca ndodhet në Evropën Perëndimore, me një sipërfaqe kontinentale prej 550 mijë kilometrash katrorë, duke e bërë atë vendin më të madh në Bashkimin Evropian. Që nga janari i 2023-it, popullsia totale e Francës arriti në 68.04 milionë.

Franca është një nga vendet industriale më të zhvilluara dhe kryeson botën në energjinë bërthamore, aviacionin, hapësirën ajrore dhe hekurudhat. Kryeqyteti i tij, Parisi, është qyteti më i madh dhe qendra politike, ekonomike, kulturore dhe tregtare e Francës.

Ky vit shënon 60-vjetorin e vendosjes së marrëdhënieve diplomatike midis Kinës dhe Francës. Gjatë 6 dekadave të fundit, marrëdhëniet Kinë-Francë kanë qenë gjithmonë në ballë të marrëdhënieve të Kinës me vendet perëndimore, duke sjellë përfitime për të dy popujt dhe duke kontribuar në paqen, stabilitetin dhe zhvillimin botëror. (Xu Guang)