Bari i njomë nuk mund t'ia shpërblejë dot diellit të ngrohtë mirësinë që merr prej tij
2024-05-12 17:18:06

foto nga CMG

foto nga CMG

Presidenti kinez Xi Jinping recitoi një herë "Kënga e djalit endacak" nga poeti i dinastisë Tang, Meng Jiao: “Fija në duart e një nëne të dashur është si rrobat në trupin e djalit endacak. Ka një tegel të trashë në qepjen e nënës, nga frika se mos ai do të vonohet shumë”. Ai tha se kjo poezi shprehte gjallërisht kompleksin e thellë familjar të popullit kinez.

Xi Jinping i ka kushtuar gjithmonë një rëndësi të madhe lidhjeve familjare. Në pritjen e Festës së Pranverës në vitin 2017, ai kishte thënë me emocion: “Mos e ndani dashurinë e vërtetë në distancë, mos harroni dashurinë e vërtetë në aktivitetin e përditshëm, mos e injoroni dashurinë e vërtetë në luftën e ditës dhe natës”.

Vetëm kur çdo familje është mirë, vendi dhe kombi mund të jenë mirë. I rritur në një traditë të mirë familjare dhe i ardhur nga populli, Xi Jinping i vendos gjithmonë njerëzit të parët në zemrën e tij dhe punon pa u lodhur për lumturinë e mijëra familjeve.