Stërvitje për lehtësimin e fatkeqësive nga përmbytjet dhe tajfuni u mbajt në Zhejiang të Kinës lindore
2024-05-11 17:24:57

foto nga Xinhua

foto nga Xinhua

Një stërvitje mbi zbutjen, reagimin ndaj emergjencave dhe lehtësimin e fatkeqësive për super tajfunet dhe përmbytjet e mëdha u mbajt të premten në provincën Zhejiang të Kinës lindore. 

Stërvitja u organizua nga zyra e Shtabit Shtetëror të Kontrollit të Përmbytjeve dhe Ndihmës ndaj Thatësirës, Ministria e Menaxhimit të Emergjencave dhe qeveria provinciale Zhejiang. 

Gjatë stërvitjes, u krye një simulim që përshkruante një skenar në të cilin një super tajfun godet bregun, duke rezultuar në fatkeqësi të shumta të njëkohshme, shkruan “Xinhua”. 

Këto përfshinin anije detare në fatkeqësi, përmbytje të rënda urbane, rreziqe gjeologjike, fshatra të përmbytura, individë të bllokuar, argjinatura të thyera, aksidente rezervuarësh, mbyllje hekurudhore, shpërthime fabrikash dhe ndërprerje në trafikun rrugor, furnizimin me energji elektrike dhe rrjetet e komunikimit. 

foto nga Xinhua

foto nga Xinhua

Në stërvitje morën pjesë rreth 8000 personel të reagimit emergjent, katër helikopterë, një dron dhe departamente të ndryshme të lidhura me operacionet detare, hekurudhore, aviacioni dhe rrugor. 

foto nga Xinhua

foto nga Xinhua

Provincat bregdetare juglindore të Kinës janë veçanërisht të ndjeshme ndaj ndikimit të tajfunit. Megjithatë, për shkak të sistemeve efektive të paralajmërimit të hershëm dhe masave të fuqishme parandaluese, incidenca e fatkeqësive nga përmbytjet në këto zona ka rënë në vitet e fundit. 

Të dhënat e publikuara nga Ministria e Burimeve Ujore treguan se numri i të vdekurve ose personave të zhdukur për shkak të fatkeqësive nga përmbytjet u ul nga 1149 në vitin 2013 në 279 në 2020-n. (Irma)