Shërbimi hekurudhor-detar i Kinës trajton 300 mijë kontejnerë në 2024
2024-05-14 11:39:12

Foto nga VCG

Shërbimi i trenave intermodalë hekurudhor - detar i Kinës, pjesë e Korridorit të Ri Ndërkombëtar të Tregtisë Tokësore-Detare, ka trajtuar më shumë se 300 mijë kontejnerë mallrash këtë vit, tha të dielën Dega Nanning e Grupit Hekurudhor të Kinës.

Mallrat e eksportuara nga Kina përbëhen kryesisht nga pjesë makinash, motoçikleta dhe gjeneratorë të energjisë. Mallrat e importuara janë kryesisht produkte dhjamore ushqimore indoneziane dhe dyll pyjor vietnamez, sipas Huang Jiangnan, kreu i stacionit hekurudhor lindor të Portit Qinzhou.

Trenat intermodalë kanë transportuar gjithsej 1,143 lloje importesh dhe eksportesh, tha Huang.

I nisur në vitin 2017, Korridori i Ri Ndërkombëtar i Tregtisë Tokësore - Detare, është një kanal tregtar dhe logjistik i ndërtuar nga krahinat provinciale në Kinën perëndimore dhe anëtarët e ASEAN.

Korridori tregtar është zgjeruar për të mbuluar 71 qytete në 18 provinca në Kinë. Ai shtrihet në 503 porte në 121 vende dhe rajone.