Kina do të lëshojë sondën hënore “Chang’e-6”
2024-05-02 11:35:44

Foto nga VCG

Foto nga VCG

Administrata Kombëtare Hapësinore e Kinës (CNSA) bëri të ditur të mërkurën që sonda hënore “Chang’e-6” do të lëshohet më 3 maj.

 

Foto nga VCG

Foto nga VCG

Sipas planit, për herë të parë në historinë e njerëzimit, sonda do të marrë mostra nga ana e pasme e Hënës.

 

Foto nga VCG

Foto nga VCG

Deri tani, përgatitjet për këtë mision po zhvillohen mbarë në vendin e lëshimeve hapësinore të Wenchang-ut në provincën Hainan të Kinës Jugore, dhe raketa mbartëse “Marshimi i Madh-5 Y8” do të mbushet së shpejti me karburant. (Jiang Lei)