Aeroplanmbajtësja e 3-të e Kinës bën udhëtimin e parë detar
2024-05-01 12:43:58

Foto nga VCG

Foto nga VCG

Aeroplanmbajtësja e 3-të e Kinës “Fujian”, me numrin e përcaktuar 18, u largua nga kantieri detar “Jiangnan” i Shangait të mërkurën në mëngjes, duke u nisur për udhëtimin e vet të parë detar.

 

Foto nga VCG

Foto nga VCG

 “Fujian”-it u lëshua në qershor 2022 në një bazë detare në Shangai. Ajo është aeroplanmbajtësja e parë kineze e prodhuar në vend e pajisur me katapulta. Tonazhi i aeroplanmbajtëses është më shumë se 80 mijë tonë dhe ajo është e pajisur me katapulta elektromagnetike dhe pajisje ndalimi.

 

Foto nga VCG

Foto nga VCG

“Fujian” është brezi i fundit i anijeve kineze dhe është një gur i ri themeltar në modernizimin e forcave detare të Ushtrisë Çlirimtare Popullore të Kinës. (Jiang Lei)