Protestat pro-palestineze përhapen në universitetet amerikane
2024-04-26 20:50:51

Disa universitete në Shtetet e Bashkuara po përballen çdo ditë me protesta pro-palestineze. Studentët po demonstrojnë kundër luftës mes të Izraelit dhe Hamasit dhe kërkojnë që ndihmat humanitare të lejohen të arrijnë në Gazë. 

Foto:VCG

Foto:VCG

Studentët pro-palestinezë protestojnë në Universitetin ‘Columbia’ në Nju Jork ndonëse administratorët bëjnë thirrje për heqjen e tendave që kanë ngritur protestuesit. Negociatat se si të shpërndahet turma janë duke u zhvilluar.

Javën e kaluar më shumë se 100 studentë u arrestuan në universitete në të gjithë vendin.