Kryeministri australian Albanese përplaset me biznesmenin Musk, e quan “miliarder arrogant”
2024-04-24 16:54:35

Elon Musk ( Foto RTSH)

Kryeministri australian Anthony Albanese e ka quajtur Elon Musk një “miliarder arrogant” pas një debati të përshkallëzuar rreth hezitimit të X për të fshirë pamjet e një sulmi me thikë në një kishë, shkruan RTSH.

Të hënën, një gjykatë australiane urdhëroi median sociale të Elon Musk, e quajtur më parë Twitter, të fshijë videot e sulmit të javës së kaluar në Sydney. X më parë tha se do të pajtohej “në pritje të një sfide ligjore”.

Kritika e kryeministrit Anthony Albanese pasoi Elon Musk, i cili ka përdorur një meme për të akuzuar Australinë për censurë.

Të martën, Albanese tha ABC News për se Musk “mendon se është mbi ligjin, por edhe mbi mirësjelljen e përbashkët”.

Javën e kaluar, Komisioneri i Australisë për eSafety, një rregullator i pavarur, kërcënoi X dhe kompanitë e tjera të mediave sociale me gjoba të majme nëse nuk hiqnin videot e goditjes me thikë në kishën Asirian Christ the Good Shepherd, të cilën policia e ka konsideruar një sulm terrorist.

“Mediat sociale duhet të kenë përgjegjësi sociale. Musk nuk po e tregon këtë”, tha ai.(Fatosi)