BE kërcënon TikTok me ndalimin e shërbimit të ri: Të bën të varur po aq sa cigaret!
2024-04-24 15:52:19

BE thirrje Tik Tok (Foto RTSH)

BE-ja ka thënë se do të ndalojë një shërbim të ri të lançuar nga TikTok në Evropë , i cili beson se mund të jetë "po aq i varur sa cigaret" nëse kompania nuk ofron prova të reja "bindëse" se fëmijët janë të mbrojtur, njofton RTSH.

Nëse shërbimi ndalon, do të shënonte herën e parë që BE-ja përdor fuqi të reja gjithëpërfshirëse për të vendosur sanksione ndaj kompanive të mediave sociale që nga hyrja në fuqi e Aktit të tij historik të Shërbimit Dixhital (DSA) gushtin e kaluar. Komisioni i dha kohë TikTok-ut deri të mërkurën për të sjellë argumente në mbrojtje të tij, përpara se të marrë një vendim përfundimtar për hapat e zbatimit.

Komisioneri dixhital, Thierry Breton,  u tha gazetarëve se TikTok Lite "mund të jetë po aq toksik dhe i varur sa cigaret". (Fatosi)