Lavrov: Mbështetja nga SHBA, Britania dhe Franca për Ukrainën, rrit mundësinë e një lufte bërthamore
2024-04-23 16:14:58

foto nga CFP

foto nga CFP

Ministri i Jashtëm rus Sergej Lavrov tha se mbështetja e dhënë nga SHBA, Britania dhe Franca për Ukrainën ushqen rreziqe serioze strategjike, të cilat rrisin mundësinë e një konfrontimi të drejtpërdrejtë midis fuqive më të mëdha bërthamore në botë, njofton RTSH.

Lavrov vlerësoi se SHBA-ja dhe NATO-ja janë të fiksuar me idenë e arritjes së një "disfate strategjike" në Rusi dhe shtoi se ekziston rreziku që ky konfrontim të çojë në një nivel të shtuar të rrezikut bërthamor.

“Perëndimi po shkon në mënyrë të rrezikshme në prag të një konflikti të drejtpërdrejtë ushtarak midis fuqive bërthamore, i cili do të ketë pasoja shkatërruese. Shqetësues i veçantë është fakti se vendet bërthamore perëndimore janë ndër financuesit kryesorë të regjimit kriminal në Kiev, nxitësit kryesorë të hapave të ndryshëm provokues. Ne shohim rreziqe strategjike në këtë, duke çuar në një rritje të nivelit të rrezikut bërthamor”, tha Lavrov.

Tre vendet perëndimore që kanë armë bërthamore janë SHBA, Britania dhe Franca.